MIDDEN IN DE MAATSCHAPPIJ

DE BALANS VAN 2020

SAMEN STERK IN EEN BEWOGEN JAAR

Stevig groeien, de kwaliteit waarborgen en betrouwbaar blijven voor adviseurs en verzekerden. Daar bovenop een goed verzekerings- en beleggingsresultaat, hoge solvabiliteit en mooie klantwaardering. De huidige mondiale crisis raakt ons allemaal. We zijn dankbaar dat de groei van Nh1816 Verzekeringen voortduurde, ondanks de omstandigheden. In deze digitale brochure blikken wij terug.

Indrukwekkend 2020

We zitten in een mondiale crisis door het COVID-19 virus. Dit raakt onze economie en veel bedrijven hard. Ook Nh1816 wordt door deze crisis geraakt. Het heeft met name invloed op onze organisatie. Er werd een groot aanpassingsvermogen gevraagd van ons en van financieel adviseurs. Nh1816 medewerkers zijn volop thuis gaan werken. Financieel is de invloed van de coronacrisis op Nh1816 gering. Het verzekeringstechnisch rendement heeft zich op een positieve manier ontwikkeld. Minder verkeer en sociale contacten leidden tot aanzienlijk minder particuliere schade. Uitzondering hierop was de toename van het aantal claims op de annuleringsverzekering.

Voortdurende groei

Ondanks de bijzondere omstandigheden, schreef Nh1816 in 2020 het hoogste aantal nieuwe verzekeringen in haar bestaan bij. En ondanks hevige concurrentie van verschillende distributiekanalen steeg ons premie-inkomen het afgelopen jaar opnieuw; we bereikten de mooie mijlpaal van € 400 miljoen standpremie. Door de positief gekeerde beurskoersen, dividend en gestegen technische winst nam ook ons eigen vermogen toe. Onze solide solvabiliteit is ruim te noemen. Belangrijk, gelet op de huidige onzekere economische situatie. In het afgelopen jaar investeerden wij ook in de toekomst van ons bedrijf. Nieuwe, goed gekwalificeerde collega’s kwamen Nh1816 versterken en onze IT projecten laten goede resultaten zien. De uitstekende cijfers van 2020 maken Nh1816 een betrouwbare partner met een stabiel premiebeleid.

v.l.n.r. Cas Verhage, Lex Verëll, Rémon Chattellon

Vertrouwen leidt tot vertrouwen

Financieel adviseurs kozen afgelopen jaar meer dan ooit voor een intensieve samenwerking met ons bedrijf. Naar tevredenheid, want in 2019 is Nh1816 voor de dertiende keer uitgeroepen tot de Beste Schadeverzekeraar Particulier. Samen met lokale adviseurs spelen wij steeds verder in op de eigentijdse verzekeringsbehoeften van de consument. Met een blijvende focus op klanttevredenheid. Deze strategie werpt zijn vruchten af. Niet voor niets zijn de lokale adviseurs onze ‘local hero’s’. Zij geven onze verzekerden het beste advies op maat. Dat schept vertrouwen: de basis voor iedere waardevolle relatie. Het vertrouwen in de adviseur en Nh1816 bleef in 2019 onverminderd hoog. Deze samenwerking onderscheidt ons van andere verzekeraars en zetten wij daarom vol energie door. Nieuwe initiatieven zoals (online) marketingondersteuning en een intensievere focus op productontwikkeling verstevigen onze positie.

Samen betrokken

Nh1816 staat als betrokken verzekeraar midden in de maatschappij. Niet voor niets zijn wij een coöperatie. Wij zetten ons volop in voor de belangen van onze verzekerden, adviseurs en natuurlijk de samenleving. Via de coöperatie Nh1816 en de Stichting Goede Doelen geven wij een deel van onze winst terug. In 2019 zochten we hierin actief de samenwerking op met financieel adviseurs. Want net als wij, staan zij midden in de maatschappij. We zetten ons in voor gezamenlijke goede doelen projecten. Onze verzekerden konden weer genieten van ledenvoordelen bij onze maatschappelijk partners zoals NEMO, ARTIS, Koninklijk Theater Carré en het Spoorwegmuseum. Samen maken wij het verschil, ook in 2020. Het jaar dat tot nu toe in het teken staat van de coronacrisis, die een grote impact heeft op onze maatschappij. We bieden steun waar die nú het hardst nodig is, in samenwerking met de financieel adviseurs, door onder andere ruim 200.000 euro te verdelen over goede doelen projecten in heel Nederland.

Wij zijn Nh1816

Een groeiende organisatie ontwikkelt zich continu, maar moet ook dichtbij zichzelf blijven. Afgelopen jaar hebben wij hier nadrukkelijk bij stilgestaan. Als betrokken verzekeraar blijven wij trouw aan onze nuchtere, Noord-Hollandse roots. We zeggen wat we doen en doen wat we zeggen. Maar dat niet alleen. We hebben onze cultuurwaarden opnieuw vastgesteld en omarmd. Wij zijn betrokken, deskundig, nuchter, klantgericht, duidelijk en bieden vertrouwen. Waarden die bij ons bedrijf passen; waar wij voor staan en wat wij beloven. Maar ook waarden die aansluiten bij onze medewerkers; wie wij zijn en hoe wij werken. Met elkaar én met onze partners. Met persoonlijke aandacht en kwaliteit hoog in het vaandel. Volop in ontwikkeling en met vertrouwen in de toekomst: wij zijn Nh1816.

Vooruitzichten

De huidige mondiale coronacrisis raakt onze economie en vele bedrijven hard. Ook Nh1816 wordt geraakt, maar in kleine mate; de continuïteit van de onderneming loopt geen gevaar. De reden van onze beperkte exposure voor deze crisis is dat verzekeringen heel noodzakelijk zijn en onze processen op een (bijna) volledige digitale wijze plaatsvinden. Ons portaal is voor financieel adviseurs en medewerkers digitaal bereikbaar vanaf kantoor of thuiswerkplek. Alle primaire processen blijven zo doordraaien vanaf de thuiswerkplekken; 93% van ons werkt vanuit huis. Onze eerste bevindingen zijn dan ook dat het bedrijf gewoon door kan blijven gaan. Het is onduidelijk hoe lang deze crisis aanhoudt en welke impact dit verder heeft. Maar we weten én vertrouwen erop dat ons businessmodel hier tegen bestand is. De goede resultaten van 2019 stemmen ons tevreden. Onze groei, en behoud van onze kwaliteit, willen wij vasthouden en voortzetten. Een duidelijke visie, stabiel beleid maar ook de menselijke factor zijn hierbij belangrijk. Vanuit een duurzame en solide basis zijn wij specialisten in particuliere schadeverzekeringen. We dragen vol energie bij in oplossingen voor onze verzekerden, adviseurs en de maatschappij. Ook in 2020 willen wij blijven doen waar wij goed in zijn. Samen met onze local hero’s. In de rol van marktleider, die wij vanaf de Dorpsstraat in Oudkarspel – én digitaal, op afstand maar nog altijd dichtbij – waarmaken.

FACTS & FIGURES 2020

ERVARINGEN
VAN ADVISEURS

Korte lijnen, mogelijkheid tot overleg, een no-nonsense opstelling en kwaliteit. Bij zowel Hiemstra als Nh1816 zit dit in het DNA. Tel daar de adequate Nh1816 ICT omgeving bij op en dan heb je gewoon een match! Wij ervaren al 15 jaar een zeer prettige samenwerking met Nh1816. De goede producten, het gemak van berekenen en afsluiten en de eigen bevoegdheden die wij van Nh1816 krijgen, dit alles maakt dat we vrijwel altijd goed uit de voeten kunnen met Nh1816. Daardoor zijn onze gezamenlijke klanten ook tevreden en dat is toch waar het om gaat. Ik kijk uit naar de komende 15 jaar van samenwerking!

ALEX LOOTS HIEMSTRA FINANCIËLE DIENSTVERLENING

Met veel plezier werken wij al bijna 23 jaar samen met Nh1816 Verzekeringen. Door de goede samenwerking met het intermediair en goede bereikbaarheid is het mogelijk om onze relaties de beste service te verlenen. Daarnaast is het heel fijn dat Nh1816 Verzekeringen maatschappelijk betrokken is en mooie projecten/ doelen steunt.

WIJNAND KOUDSTAAL JAN KOUDSTAAL VASTGOED & ASSURANTIËN BV

Voor ons is Nh1816 dé verzekeraar voor onze particuliere relaties. Eentje die bewust kiest voor het intermediair, altijd met je meedenkt, korte lijntjes, een prettig persoonlijk contact, innovatief en ook nog eens maatschappelijk erg betrokken is. Kortom, al jaren een erg fijne samenwerking met deze mooie club!

MAARTEN KEIJSERS JAN MINTEN ASSURANTIËN

DE COÖPERATIE
NH1816 VERZEKERINGEN

Nh1816 is dé betrokken particuliere schadeverzekeraar. Betrokken bij onze verzekerden, adviseurs, de verzekeringsmaatschappij en natuurlijk de samenleving. Niet voor niets zijn wij een coöperatie. Want vanuit de Coöperatie Nh1816 Verzekeringen zetten wij ons volop in voor hun belangen. Samen maken wij het verschil. Bijzondere tijden vragen om bijzondere initiatieven In 2020, in tijden van corona, hebben veel mensen het zwaar gehad. Vanuit de Coöperatie hebben we binnen korte tijd een ruim budget vrij gemaakt om extra steun te bieden waar die het hardst nodig was. Samen met onze adviseurs, collega’s en verzekerden staken wij kwetsbare mensen een hart onder de riem. Wij zijn samen betrokken.

bestuurslid Nh1816 Dorine van Basten

Dorine van Basten Bestuurslid Coöperatie Nh1816

KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN

Neem een kijkje in de keuken van Nh1816 met deze virtuele rondleiding video en luister hier naar meer uitleg van Nh1816-medewerkers over het reilen en zeilen binnen hun afdelingen.

SAMEN BETROKKEN

Als coöperatieve verzekeraar hebben we samen met onze adviseurs en verzekerden, maatschappelijke projecten en initiatieven een extra steuntje in de rug gegeven om zich te kunnen inzetten voor de kwetsbare mensen in onze samenleving. De Coöperatie Nh1816 heeft daarvoor een budget van 200.000 euro vrijgemaakt om steun te bieden waar die het hardst nodig was. Het bedrag is verdeeld over meerdere lokale initiatieven in heel Nederland.

Vanwege de aanhoudende coronacrisis en behoefte aan steun is het donatiebedrag per 1 januari 2021 verhoogd naar 300.000 euro. Zodat nog meer sterke initiatieven steun ontvangen van de Coöperatie om de negatieve effecten van het coronavirus tegen te gaan.

LEDENVOORDEEL

De Coöperatie Nh1816 is een ledenorganisatie die onder meer het belang van verzekerden behartigt. Verzekerden bij Nh1816 zijn automatisch en gratis lid van de coöperatie Nh1816. Dit lidmaatschap brengt geen verplichtingen of financieel risico voor hen met zich mee. Door het lidmaatschap profiteren onze leden van de ondersteuning door de coöperatie aan goede doelen.

Met korting naar het museum, de dierentuin of het theater? Nh1816 biedt u samen met haar maatschappelijk partners interessante ledenvoordelen aan. Vanwege het coronavirus was het bezoeken van diverse maatschappelijk partners in 2020 niet mogelijk. Via diverse acties werden alternatieven geboden. U leest over de ledenvoordelen in ZEST Magazine. Als lid maakt u gebruik van de ledenvoordelen via aanvraagbuttons bij de actuele ledenvoordelen op de ledenvoordelenpagina

ZEST MAGAZINE

Helden: dat het thema van ZEST Magazine 2020 zo treffend zou zijn, konden we vooraf niet bedenken. Er zijn het afgelopen jaar veel helden opgestaan. Denk alleen al aan de zorgverleners. Lees over hen én diverse andere onbekende en bekende helden, via onderstaande button.

Met ZEST Magazine bedankt Nh1816 haar leden voor hun vertrouwen in onze coöperatie. De glossy belandt jaarlijks op de mat. Een heerlijk blad om te lezen, met artikelen over lifestyle en gesprekken met mensen die over hun passie praten. Maar ook een magazine dat informeert over wat Nh1816 doet voor verzekerden, financieel adviseurs en de maatschappij. Fris, scherp en prikkelend, zoals de geraspte schil van citrusvruchten als de citroen, sinaasappel of limoen. In juni 2021 verschijnt de zevende editie, in het thema Ruimte. Lees actuele interviews met onder meer astronaut André Kuipers, meubel- en interieurontwerper Piet Boon en zangeres Emma Heesters. Wandel mee op de Utrechtse Heuvelrug, leer koken als tv chef-kok London Loy en laat je inspireren door boeiende reportages en mooie fotografie!

BEZOEKADRES

DORPSSTRAAT 820 1724 NT OUDKARSPEL T (0226) 33 18 16

POSTADRES

POSTBUS 1
1724 ZG OUDKARSPEL