MIDDEN IN DE MAATSCHAPPIJ

DE BALANS VAN 2018

OMZET EN KLANTTEVREDENHEID HOGER DAN OOIT

Stevig groeien, de kwaliteit waarborgen en betrouwbaar blijven voor de adviseurs en verzekerden, het stabiele beleid wérkt. Want ondanks twee zware stormen in januari die direct het resultaat negatief beïnvloedden, was 2018 voor Nh1816 Verzekeringen een zeer goed jaar. Wij haalden de hoogste verkoopcijfers in ons bestaan. Ook mochten wij ons voor de twaalfde keer op rij de Beste Schadeverzekeraar Particulier noemen. Wij blikken vol trots terug op 2018.


In deze digitale brochure lees je wat wij met al onze partners in 2018 voor elkaar hebben gekregen. Resultaten waar wij vol energie in 2019 op doorpakken.

All time high

2018 was voor Nh1816 Verzekeringen een all time high. Het premie-inkomen, de premieomzet, het technische resultaat en het aantal nieuwe verzekeringen: stuk voor stuk schreven wij in 2018 hogere cijfers. Ook de klanttevredenheid was ongekend hoog. De cijfers versterken onze positie in de hevig concurrerende markt en scheppen vertrouwen. Het maakt Nh1816 een stabiele partner met een stabiel premiebeleid. In 2018 investeerden wij ook in de toekomst en konden wij goed gekwalificeerde collega’s aan ons binden.

Trots

Verzekeren is zekerheid bieden. Hoge kwaliteit in dienstverlening is belangrijk. Nieuwe klanten willen graag dezelfde dag nog zijn verzekerd. Verzekerden die schade hebben, willen snel hun schade-uitkering ontvangen. Verzekerden ondanks de flinke groei deze zekerheid bieden, maakt ons trots. We hadden geen achterstanden en de klanttevredenheid was ongekend hoog.

v.l.n.r. Cas Verhage, Lex Verëll, Rémon Chattellon

Groei beheersen

Wij groeien heel beheerst 10% tot 15%, houden onze kosten laag en hebben geen aandeelhouders aan wie wij jaarlijks uitkeren. Wij zijn een coöperatie, het belang van de klant staat voorop. Nh1816 bestaat nu 202 jaar en wij willen nóg 202 jaar bestaan. Wij zijn trouw aan onze roots en blijven waar we groot zijn geworden. Professioneel en met een mooie solvabele positie zijn wij een no nonsense verzekeraar. Met nog steeds dezelfde nuchtere Noord-Hollandse mentaliteit als hoe Nh1816 twee eeuwen geleden ontstond.

Local hero’s

Wij blijven doen waar wij goed in zijn. De consolidatieslag onder verzekeraars werkt in ons voordeel. Onze actieve samenwerking met lokale adviseurs onderscheidt ons van andere verzekeraars. Wij staan en gaan voor die actieve samenwerking. De lokale adviseur geeft onze verzekerden het beste advies op maat. Zo is de verzekerde beschermd tegen financiële problemen en risico’s bij schade. Niet voor niets zijn de lokale adviseurs onze ‘local hero’s’.


In 2018 is ons resultaat, ondanks de zwaar concurrerende markt, nog meer het bewijs dat de kracht van de samenwerking met de adviseur onze gezamenlijke winst is.

Nh1816 Verzekeringen, betrokken bij jou

Nh1816 positioneert zich als een betrokken verzekeraar. Dat merken onze verzekerden, adviseurs en ook de maatschappij. Niet voor niets scoren wij hoge cijfers voor schadeafhandeling, ervaren de adviseurs de positieve invloed van gezamenlijke MVO-projecten en geven wij een deel van onze winst terug aan de maatschappij via de Coöperatie Nh1816 en de Stichting Goede doelen. Goede doelen ontvangen een donatie en verzekerden van Nh1816 genieten van ledenvoordelen bij onder meer ARTIS, NEMO, het Spoorwegmuseum en Koninklijk Theater Carré. Een win-wineffect.

Marktleider

Als het om particuliere schadeverzekeringen via de financieel adviseur gaat, is Nh1816 marktleider. Door de actieve samenwerking met onze local hero’s staan wij midden in de maatschappij en hebben wij oog en hart voor de gemeenschap. Vanuit een duurzame en solide basis zijn wij specialisten in particuliere schadeverzekeringen en dragen wij vol energie bij in oplossingen voor onze verzekerden, adviseurs en de maatschappij. Dat maakt ons dé betrokken verzekeraar. Met een stevige positie in de markt. De rol van marktleider, die wij vanaf de Dorpsstraat in Oudkarspel waarmaken.

FACTS & FIGURES 2018

ERVARINGEN
VAN ADVISEURS

“Nh1816 is een verzekeraar die een duidelijke keuze maakt voor het intermediair. Ik voelde mij meteen tot Nh1816 aangetrokken en wilde graag zaken met ze doen. Al snel bleek dat onze visie en doelstellingen veel gemeen hadden. Inmiddels hebben we veel klanten bij Nh1816 ondergebracht en wij zijn erg tevreden over de samenwerking. Goede producten, reële premies, adequate en foutloze verwerking van aanvragen en mutaties en een snelle schade-afhandeling. Daarnaast een no-nonsense mentaliteit, zeggen wat je doet en doen wat je zegt.”

SIETZE FOLKERTSMA
FOLKERTSMA ASSURANTIEN EN HYPOTHEKEN

“Kwaliteit, betrouwbaarheid en maatschappelijk ondernemen zijn kernwoorden die zowel bij Nh1816 als bij ons kantoor passen. Sinds onze samenwerking met Nh1816 werken wij geheel geautomatiseerd en daardoor efficiënter. Vanwege deze positieve ontwikkeling noemen wij ons kantoor met regelmaat Van Dijken Verzekeringen 2.0. Nh1816 is voor ons als olympisch goud! ”

HENK VAN DIJKEN
VAN DIJKEN VERZEKERINGEN

“Voor Assurantiekantoor Kaasjager B.V. is de samenwerking met Nh1816 Verzekeringen dé formule om dagelijks de klant centraal te kunnen stellen.


  • Meedenkend en oplossingsgericht om de eindklant optimaal te kunnen bedienen;
  • Korte lijnen met kennis en kunde van de markt;
  • Voldoende ondersteuning voor ons als adviseur.


Kort samengevat een zakenpartner waarmee het prima samenwerken is!”

HAN KAASJAGER
ASSURANTIEKANTOOR KAASJAGER B.V.

DE COÖPERATIE
NH1816 VERZEKERINGEN

Nh1816 is dé betrokken particuliere schadeverzekeraar. Betrokken bij onze verzekerden, adviseurs, de verzekeringsmaatschappij en natuurlijk de samenleving. Niet voor niets zijn wij een coöperatie. Want vanuit de Coöperatie Nh1816 Verzekeringen zetten wij ons volop in voor hun belangen. Samen maken wij het verschil.

Ton van Hooft

Bestuurslid Coöperatie Nh1816

MAATSCHAPPELIJK BETROKKEN PROJECTEN VAN NH1816 SAMEN MET DE ADVISEUR

LEDENVOORDEEL

Verzekerden bij Nh1816 zijn automatisch en gratis lid van de coöperatie Nh1816. Het lidmaatschap brengt geen verplichtingen of financieel risico voor hen met zich mee.

Door het lidmaatschap profiteren verzekerden van de ondersteuning door de coöperatie aan goede doelen. Bijvoorbeeld door met korting ARTIS, een voorstelling in Koninklijk Theater Carré of het Spoorwegmuseum te bezoeken. Verzekerden worden via ledenvoordeelacties - in onder andere het gratis ZEST Magazine - op de hoogte gehouden.

ZEST MAGAZINE

De Coöperatie Nh1816 is een ledenorganisatie die o.a. het belang van verzekerden behartigt. Een Nh1816-verzekerde is automatisch en gratis lid van deze coöperatie. Met ZEST Magazine bedankt Nh1816 haar leden voor hun vertrouwen in onze coöperatie. Leden ontvangen het magazine uit naam van hun lokale adviseur.

ZEST Magazine is fris, scherp en prikkelend! ZEST is als de geraspte schil van een citrusvrucht voor koks een echte smaakmaker! Net zoals Nh1816 Verzekeringen de smaakmaker onder de verzekeraars is! ZEST is een heerlijk blad om te lezen. Met een breed scala aan interessante, informatieve en leuke artikelen. En we informeren de lezers over wat Nh1816 en lokale adviseurs uit maatschappelijke betrokkenheid voor verzekerden en de samenleving doen.

BEZOEKADRES

DORPsSTRAAT 820
1724 NT OUDKARSPEL
T (0226) 33 18 16

POSTADRES

POSTBUS 1
1724 ZG OUDKARSPEL