MIDDEN IN DE MAATSCHAPPIJ

DE BALANS VAN 2019

VOORTDURENDE GROEI STEMT TOT TEVREDENHEID

Stevig groeien, de kwaliteit waarborgen en betrouwbaar blijven voor adviseurs en verzekerden. Daar bovenop een goed verzekerings- en beleggingsresultaat, hoge solvabiliteit en mooie klantwaardering. 2019 was in alle opzichten een zeer goed jaar voor Nh1816 Verzekeringen. In deze digitale brochure blikken wij trots terug. Inmiddels is er een nieuwe realiteit: een mondiale crisis vanwege het COVID-19 virus. Dit raakt onze economie en veel bedrijven hard. Ook Nh1816 heeft hiermee te maken en past zich aan. In deze brochure staan we daarom ook stil bij de huidige impact van de coronacrisis op ons bedrijf.

Hoogste cijfers ooit

Nh1816 schreef in 2019 het hoogste aantal nieuwe verzekeringen in haar bestaan bij. Ondanks hevige concurrentie van verschillende distributiekanalen groeide ons premie-inkomen het afgelopen jaar opnieuw. En door de gestegen beurskoersen, dividend en een technische winst nam ook ons eigen vermogen toe. Onze solide solvabiliteit is ruim te noemen. Belangrijk, gelet op de huidige onzekere economische situatie. In het afgelopen jaar investeerden wij ook in de toekomst en konden wij goed gekwalificeerde collega’s aan ons binden. De uitstekende cijfers van 2019 maken Nh1816 een betrouwbare partner met een stabiel premiebeleid.

Hoge kwaliteit dienstverlening

Afgelopen jaar gaven verzekerden de dienstverlening van hun eigen adviseur samen met Nh1816 gemiddeld een 9,1. Deze klanttevredenheidscore bewijst de onmiskenbare toegevoegde waarde van de financieel adviseurs en een hoge kwaliteit van dienstverlening. Onze klantgerichte aanpak en efficiënte, eigentijdse bedrijfsprocessen zijn hierbij een belangrijke katalysator. We bedanken alle financieel adviseurs en onze medewerkers voor hun inzet. Dankzij hun kennis en persoonlijke aandacht kunnen wij doen waar het om gaat bij verzekeren: zekerheid bieden. We zijn er trots op dat, ondanks onze flinke groei, wij dezelfde kwalitatieve zekerheid blijven bieden aan onze verzekerden.

v.l.n.r. Cas Verhage, Lex Verëll, Rémon Chattellon

Vertrouwen leidt tot vertrouwen

Financieel adviseurs kozen afgelopen jaar meer dan ooit voor een intensieve samenwerking met ons bedrijf. Naar tevredenheid, want in 2019 is Nh1816 voor de dertiende keer uitgeroepen tot de Beste Schadeverzekeraar Particulier. Samen met lokale adviseurs spelen wij steeds verder in op de eigentijdse verzekeringsbehoeften van de consument. Met een blijvende focus op klanttevredenheid. Deze strategie werpt zijn vruchten af. Niet voor niets zijn de lokale adviseurs onze ‘local hero’s’. Zij geven onze verzekerden het beste advies op maat. Dat schept vertrouwen: de basis voor iedere waardevolle relatie. Het vertrouwen in de adviseur en Nh1816 bleef in 2019 onverminderd hoog. Deze samenwerking onderscheidt ons van andere verzekeraars en zetten wij daarom vol energie door. Nieuwe initiatieven zoals (online) marketingondersteuning en een intensievere focus op productontwikkeling verstevigen onze positie.

Samen betrokken

Nh1816 staat als betrokken verzekeraar midden in de maatschappij. Niet voor niets zijn wij een coöperatie. Wij zetten ons volop in voor de belangen van onze verzekerden, adviseurs en natuurlijk de samenleving. Via de coöperatie Nh1816 en de Stichting Goede Doelen geven wij een deel van onze winst terug. In 2019 zochten we hierin actief de samenwerking op met financieel adviseurs. Want net als wij, staan zij midden in de maatschappij. We zetten ons in voor gezamenlijke goede doelen projecten. Onze verzekerden konden weer genieten van ledenvoordelen bij onze maatschappelijk partners zoals NEMO, ARTIS, Koninklijk Theater Carré en het Spoorwegmuseum. Samen maken wij het verschil, ook in 2020. Het jaar dat tot nu toe in het teken staat van de coronacrisis, die een grote impact heeft op onze maatschappij. We bieden steun waar die nú het hardst nodig is, in samenwerking met de financieel adviseurs, door onder andere ruim 200.000 euro te verdelen over goede doelen projecten in heel Nederland.

Wij zijn Nh1816

Een groeiende organisatie ontwikkelt zich continu, maar moet ook dichtbij zichzelf blijven. Afgelopen jaar hebben wij hier nadrukkelijk bij stilgestaan. Als betrokken verzekeraar blijven wij trouw aan onze nuchtere, Noord-Hollandse roots. We zeggen wat we doen en doen wat we zeggen. Maar dat niet alleen. We hebben onze cultuurwaarden opnieuw vastgesteld en omarmd. Wij zijn betrokken, deskundig, nuchter, klantgericht, duidelijk en bieden vertrouwen. Waarden die bij ons bedrijf passen; waar wij voor staan en wat wij beloven. Maar ook waarden die aansluiten bij onze medewerkers; wie wij zijn en hoe wij werken. Met elkaar én met onze partners. Met persoonlijke aandacht en kwaliteit hoog in het vaandel. Volop in ontwikkeling en met vertrouwen in de toekomst: wij zijn Nh1816.

Vooruitzichten

De huidige mondiale coronacrisis raakt onze economie en vele bedrijven hard. Ook Nh1816 wordt geraakt, maar in kleine mate; de continuïteit van de onderneming loopt geen gevaar. De reden van onze beperkte exposure voor deze crisis is dat verzekeringen heel noodzakelijk zijn en onze processen op een (bijna) volledige digitale wijze plaatsvinden. Ons portaal is voor financieel adviseurs en medewerkers digitaal bereikbaar vanaf kantoor of thuiswerkplek. Alle primaire processen blijven zo doordraaien vanaf de thuiswerkplekken; 93% van ons werkt vanuit huis. Onze eerste bevindingen zijn dan ook dat het bedrijf gewoon door kan blijven gaan. Het is onduidelijk hoe lang deze crisis aanhoudt en welke impact dit verder heeft. Maar we weten én vertrouwen erop dat ons businessmodel hier tegen bestand is. De goede resultaten van 2019 stemmen ons tevreden. Onze groei, en behoud van onze kwaliteit, willen wij vasthouden en voortzetten. Een duidelijke visie, stabiel beleid maar ook de menselijke factor zijn hierbij belangrijk. Vanuit een duurzame en solide basis zijn wij specialisten in particuliere schadeverzekeringen. We dragen vol energie bij in oplossingen voor onze verzekerden, adviseurs en de maatschappij. Ook in 2020 willen wij blijven doen waar wij goed in zijn. Samen met onze local hero’s. In de rol van marktleider, die wij vanaf de Dorpsstraat in Oudkarspel – én digitaal, op afstand maar nog altijd dichtbij – waarmaken.

FACTS & FIGURES 2019

ERVARINGEN
VAN ADVISEURS

“De samenwerking met Nh1816 omschrijf ik als zeer prettig. Een verzekeraar die echt meedenkt met het intermediair en waarbij de medewerkers je vooral kundig en behulpzaam te woord staan. Wij streven altijd naar een hoge klanttevredenheid en een minimaal verloop van onze klanten. Met Nh1816 is dit zeker te realiseren, want de lijnen zijn kort, de schadeafwikkeling gaat snel zodat wij de beste service aan onze klant kunnen verlenen.”

MATTHIJS POOS POOS ASSURANTIËN B.V.

“Nh1816 is een verzekeraar waar we al jarenlang graag mee samenwerken. Maatschappelijk betrokken en vooruitstrevend. Korte lijntjes en persoonlijk contact is gewoon nog mogelijk. Aanvragen en polis mutaties worden snel, adequaat en foutloos verwerkt. Door Nh1816 zijn wij efficiënter en digitaal gaan werken, iets wat we ons enkele jaren geleden nog niet voor konden stellen. Samen zijn we succesvol en hebben we dezelfde visie. Kortom een partner die klaar is voor de toekomst!”

WILCO VAN ROEKEL VAN ROEKEL ASSURANTIËN B.V.

“Samenwerken met Nh1816 ervaren wij als een positieve uitzondering in verzekeringsland. Naast een goed product en positieve reputatie heeft Nh1816 in grote lijnen alles goed voor elkaar;

• Kennis en kunde bij medewerkers • Persoonlijk betrokken • Snelle processen • Digitalisering op hoog niveau • Ruimte voor overleg Voor ons is het meer dan vanzelfsprekend om graag zaken te willen doen met Nh1816.”

HENRY KUIL KUIL HYPOTHEKEN EN VERZEKERINGEN

DE COÖPERATIE
NH1816 VERZEKERINGEN

Nh1816 is dé betrokken particuliere schadeverzekeraar. Betrokken bij onze verzekerden, adviseurs, de verzekeringsmaatschappij en natuurlijk de samenleving. Niet voor niets zijn wij een coöperatie. Want vanuit de Coöperatie Nh1816 Verzekeringen zetten wij ons volop in voor hun belangen. Samen maken wij het verschil.

Ton van Hooft

Bestuurslid Coöperatie Nh1816

MAATSCHAPPELIJK BETROKKEN PROJECTEN VAN NH1816 SAMEN MET DE ADVISEUR

LEDENVOORDEEL

De Coöperatie Nh1816 is een ledenorganisatie die onder meer het belang van verzekerden behartigt. Verzekerden bij Nh1816 zijn automatisch en gratis lid van de coöperatie Nh1816. Dit lidmaatschap brengt geen verplichtingen of financieel risico voor hen met zich mee. Door het lidmaatschap profiteren onze leden van de ondersteuning door de coöperatie aan goede doelen.

Met korting naar het museum, de dierentuin of het theater? Nh1816 biedt u samen haar maatschappelijk partners interessante ledenvoordelen aan. U leest over de ledenvoordelen in ZEST Magazine. Als lid maakt u gebruik van de ledenvoordelen via aanvraagbuttons bij de actuele ledenvoordelen op de ledenvoordelenpagina.

ZEST MAGAZINE

Met ZEST Magazine bedankt Nh1816 haar leden voor hun vertrouwen in onze coöperatie. Leden ontvangen het magazine uit naam van hun lokale adviseur.

ZEST Magazine is fris, scherp en prikkelend. ZEST is als de geraspte schil van een citrusvrucht voor koks een echte smaakmaker. Net zoals Nh1816 Verzekeringen de smaakmaker onder de verzekeraars is! ZEST is een heerlijk blad om te lezen. Met een breed scala aan interessante, informatieve en leuke artikelen. En we informeren de lezers over wat Nh1816 en lokale adviseurs uit maatschappelijke betrokkenheid voor verzekerden en de samenleving doen.

BEZOEKADRES

DORPSSTRAAT 820 1724 NT OUDKARSPEL T (0226) 33 18 16

POSTADRES

POSTBUS 1
1724 ZG OUDKARSPEL